Professionele sjablonen

Voordelen van sjablonen
Een sjabloon is een handig hulpmiddel als je vaak hetzelfde soort document moet maken, maar met een andere inhoud. Bijvoorbeeld een nieuwsbrief, agenda, verslag of folder.
Met een sjabloon ziet elk document er verzorgd uit. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en een positieve indruk bij degene die het document leest.

Samenwerking met communicatiebureaus en grafisch ontwerpers
SJABLOONSPECIALIST maakt sjablonen voor opdrachtgevers uit heel uiteenlopende bedrijfstakken, maar werkt ook samen met communicatiebureaus en grafisch ontwerpers. Hun ontwerp wordt tot in detail vastgelegd in een professionele sjabloon. In de sjablonen liggen marges en stijlen, zoals lettertype en lettergrootte, kleurgebruik, spatiëring en interspatiëring vast. Dit geldt ook voor grafische onderdelen als logo’s, scheidingselementen en achtergronden. Ook tekst kan onderdeel van een sjabloon zijn.
Het originele ontwerp is met een sjabloon beschermd tegen onbedoelde wijzigingen.

Zelf een WORD-sjabloon maken
Iedereen kan zelf een eenvoudige Word sjabloon maken.
Open daarvoor een bestaand document. Verwijder specifieke tekst en sla het document op als documentsjabloon (.dotx). Zie voor opslaan en gebruik: Maak zelf eenvoudige sjabloon in WORD 2007 of Maak zelf eenvoudige sjabloon in WORD 2010.